Lukk

Velkommen :)

FEIDE
Lukk

Hva leter du etter?

Fraværsregel og nettdoktor

Nyheter 14.02.17

Debatten raste i høst om den nye fraværsregelen. Legene var frustrerte over fulle venteværelser av småsjuke og smittefarlige elever som kom for legeattest. Ungdommer som ikke burde ha vært der av hensyn til seg selv og ikke minst omgivelsene.

Dette har noen unge allmennleger funnet en løsning på i følge Aftenposten. Leger tilbyr syke elever legekonsultasjon på Skype slik at elevene kan få legeattest gjennom nettstedet skolesyk.no.

Mads Istre er en av grunnleggeren og ansvarlig lege i nettstedet. Dette skal være en enkel lavterskeltjeneste som avlaster fastlegene, forklarer Istre. Han sier de har fått gode tilbakemeldinger fra foreldre og skoler og at det har vært få problemer med skulk.

Med SMS til skolen om fravær og legeattest fikset gjennom skypesamtale er det ingen tvil om at digitale verktøy gjør hverdagen enklere både for den ene og den andre 🙂

 

Dette skal være en enkel lavterskeltjeneste som avlaster fastlegene. VI har fått gode tilbakemeldinger fra foreldre og skoler og at det har vært få problemer med skulk.

Mads Istre, grunnlegger og ansvarlig lege av skolesyk.no

Kommentarer