Lukk

Velkommen :)

FEIDE
Lukk

Hva leter du etter?

Førjulstid og tentamentid

Nyheter 14.12.17

Fra 8. klasse er de fleste juleverkstedene på skolen byttet ut med tentamen og terminprøver. Desember blir ventetida på å få karakter. Mange elever møter tentamen med sunn spenning og ser frem til å få testet hva de kan. Det er stas . Også det å ha med en brus og litt ekstra godt i matpakka:-)

Det første året på ungdomskolen er det mye fokus på at det er nettopp det.  Det første året! Denne tentamen er ikke er så viktig, det er bare en øvelse. Elevene skal ikke sammenligne karakterer og resultatet skal ikke være tema i friminuttet på skolen. Dette legger skolene vekt på for å dempe forventninger, press og prestasjonsangst. VG skrev i oktober om hva som gjør elever stresset i skolen og hovedfaktorene er stress som følge av prøver og  elevenes egne forventninger til seg selv og egne prestasjoner.

På Osterøy ungdomsskole i Hordaland har skoleledelsen valgt å droppe tentamen fordi elevene blir stresset av skolearbeidet skriver Utdanningsnytt. Lærerne Horne og Langeland forklarer at de trenger ikke prøver for å finne ut hvor elevene står faglig.

http://alexander-antonander.blogspot.no/2013/12/nisse-tegne-julekalender-lage-17-18-og.html

Tentamennisse tegnet av Alexander 12 år fra Norsminde, Danmark

 

Er forventninger og krav negativt? Syr vi puter under armene på elevene? Har testingen i skolen forpurret god læring? Er karakterer negativt eller positivt? Hvilke retning bør den norske skolen ta?

Uansett god førjulstid, tentamen eller ei 🙂

Vi trenger ikke prøver for å finne ut hvor elevene står faglig.

Solveig Hole og Tore Langeland ved Osterøy Ungdomskole

Kommentarer